dilluns, 19 de setembre del 2011

història del nostre procés d'adopció

La història del nostre procés comença un 26 de gener de 2010, quan vam presentar els papers a la Generalitat per a la adopció d'un nen (o nena) a Russia. Estàvem decidits a adoptar una criatura de 0 a 3 anys !!

Un cop entregats i segellats els papers, no van trigar massa en cridar-nos per a fer el curs de preparació, dos díes força intensos en els que reps un munt d'informació. La veritat és que en aquest moment prens consciència de que això ja va de debò..

Cap a mitjans del mes de març, començàvem el procés per a aconseguir rebre el desitjat certificat d'idoneitat, el qual  ens acredita àptes per a ser pares adoptius. Les reunions, xerrades amb els psicolegs i amb la assistenta social van durar dos mesos llargs i un cop enviada la documentació i la recomanació dels psicolegs a l'Institut Català de l'Adopció, vam rebre la gran noticia i el certificat a finals del mes de Juliol de 2010.

PER FI PODEM COMENÇAR !!

Han passat 7 mesos, però per fí comença el nostre viatge per a poder anar a buscar-te... pero, ja se sap... Agost no es un bon mes per a tirar endavant masses coses, així que ens toca esperar una mica.
El mes d'agost va ser llarg... tot i que les vacances ajuden a passar el temps una mica millor... no vam parar de pensar en tú ¿ja hauràs nascut? ¿com seràs?¿estaràs bé?. 
Tot just começar el  Setembre, ens vam presentar a la ECAI per firmar els papers del contracte. Nosaltres vam firmar amb la ECAI "Creixer Junts", i vam conençar tota la paperassa per a poder entregar l'expedient el més aviat possible. Un cop entregat tot, tornem a esperar.

El Novembre ens van avisar que l'expedient ja s'havía enviat a Russia i que el següent pas sería traduïr, compulsar i rebre la assignació de la regió. Aquest ha estat un moment mooolt llarg on hem estat esperant i esperant el moment de la noticia. Hem intentat passar el temps com sempre... fent la nostra vida, anant a treballar... fent les mateixes coses de sempre. Hem intentat mantenir-nos informats de tot el que pertany al mon de la adopció, anant a xerrades i conferències  ("l'adopció i l'ensenyament",  "La integració escolar dels nostres fills", "Aspectes generals i legals de la adopció"... etc), tot per a poder cuidar-te el millor possible i ser els millors pares del mon per a tú !!

Entre trucada i trucada a la ECAI per saber en quin estat es trova el nostre expedient, van  passant les setmanes... i els mesos. (El procés per adoptar una criatura de 0 a 3 anys es el més llarg de tots, perque estadísticament, la majoría d'expedients volen aquesta franja d'edat). Finalment, el Juliol de 2011 rebem l'avis de que el nostre expedient està traduït i compulsat i que en un parell de mesos, rebríem la assignació de la regió. Per fí  rebem una bona noticia !!  per fí sabrem on hem d'anar a buscar-te !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada